O NAMA.

STATIKA d.o.o. se bavi izradom projekata Arhitekture,Konstrukcije i drugih faza koje su potrebne za dobijanje Građevinske dozvole tj. Prijave građenja.

Projektni biro “Statika” osnovan je 2012.godine, sa idejom da za  Arhitekte i Arhitektonske Biroe, koji u svom sastavu nemaju konstruktivca, vrši izradu projekata konstrukcije. Sa povećanjem obima posla javila se potreba za proširenjem djelatnosti.

Osnovna djelatnost biroa je PROJEKTOVANJE OBJEKATA VISOKOGRADNJE: stambenih,stambeno-poslovnih i poslovnih objekata,hotela,objekata turističkog stanovanja,porodičnih kuća i vila.

Za Vaše potrebe,LICENCIRANI INŽENJERI ARHITEKTURE i GRAĐEVINE vrše izradu kompletne tehničke dokumentacije potrebne za Građevinsku dozvolu tj. Prijavu građenja u Crnoj Gori. Od pribavljanja Urbanističko-tehničkih uslova i Idejnog rješenja do Glavnog i Izvođačkog projekta.

U sklopu našeg biroa i uz našu stručnu podršku radi firma SKELA MONT, koja se bavi izvođenjem kompletnih građevinskih radova.
Kroz izradu Idejnog rešenja i pribavljanja kompletne dokumentacije za gradnju, do završnih građevinskih radova i stručnog nadzora, odgovaramo na zahtjeve naših klijenata i potrebe tržišta.

Kako bi klijentima uštedjeli vrijeme,možemo provjeriti parcelu tj. zemljište koje kupe ili žele kupiti,to jest sagledati lokaciju sa aspekta investicije,provjeriti koliko se na parceli može graditi,koja vrsta objekta se može graditi i prikupiti druge potrebne i korisne informacije.

Nakon toga pristupamo izradi Idejnog rješenja koje usaglasimo sa klijentom. Glavni projekat i drugu potrebnu dokumentaciju za dobijanje Građevinske dozvole(Prijavu gradnje) uradićemo u dogovorenom roku.

Ono što posebno ističemo je da će klijent u našem Birou uvijek dobiti višestruko provjerenu informaciju.Podatke vezane za zemljište,koeficijente izgradnje,vrstu objekta koja može da se gradi itd nikada nećemo dati klijentu prije nego što je detaljno provjerimo.

Osim projekata za nove objekte vršimo i izradu tehničke dokumentacije za već izvedene objekte i njihovu LEGALIZACIJU.

Kroz višegodišnje iskustvo stekli smo povjerenje klijenata,što je naš osnovni cilj.

Iza nas stoji veliki broj objekata u kojima smo bili projektanti Arhitekture i Konstrukcije,Građevinski nadzor ili Revidenti.
Poštujući pravila struke,zakone i propise sa jedne strane i zahtjeve investitora sa druge,trudimo se da nađemo najidealnije rješenje,kojim će investitor biti zadovoljan a prostor sačuvan.

Krgović Maja

Direktor i vlasnik projektnog biroa “Statika”, diplomirani inženjer građevine – ovlašćeni inženjer i odgovorno lice u firmi.

Desančić Jelena

Šef odsjeka arhitekture, diplomirani inženjer arhitekture – ovlašćeni inženjer.